All on 4 este o metoda de reabilitare orala,si consta in inserarea a 4 implanturi la maxilarul superior si 4 impl la mandibula.

2 din aceste implanturi sunt inserate in zona frontala si sunt drepte,si 2 sunt inserate in zona laterala sub un unghi de 15-30 grade.

Dupa ce sunt inserate pe aceste implanturi sunt realizate lucrari protetice,care in majoritatea cazurilor pot fi realizate iin primele zile de la implantare,si sunt purtate de catre pacient 6 luni.Dupa aceste 6 luni sunt realizate lucrarile definitive.

In perioada acestor 6 luni pacientul vine periodic la noi pentru control daca totul este in regula.

-Ce este specific pentru aceasta metoda de tratament?
Specificul teh all 4,este ca implanturile se insera 2 in zona frontala si 2 in zona laterala.Cele din zona laterala sunt inserate sub unghi,pentru a evita la maxilarul superior sinusurile maxilare iar la mandibula nervul alveolar inferior si foramenul mentonier.
(Inca un lucru specific,este ca pe aceste 4 impl lucrarea va contine 12 dinti si nu 14 cat este normal).

-Este sigura aceasta metoda?
Da aceasta metoda este foarte sigura,deoarece inserand implanturile sub unghi,nu traumam sinusurile maxilare la maxilarul superior si nervul alveolar la mandibula.Folosind aceasta tehnica in majoritatea cazurilor nu avem nevoie de aditie osoasa,si noi stim ca aditia osoasa este foarte costisitoare necesita timp si nu este predictibila.

-Cand e indicata aceasta metoda?
All on 4 e indicata la pacientii care si-au pierdut toti dintii sau care au dinti dar sunt in stadiul dinal al bolii paradontale cu pierdere de tesut  osoas si gingival.In acest caz sunt extrasi toti dintii si se insera cate 4 implanturi la fiecare arcada.

-Cat ar trebui sa tina implanturile prin teh all on 4?
Implanturile inserate prin tehnica all on 4 ca si toate implanturile dentare pot sa reziste toata viata,dar depind de conditii locale cum ar fi igiena,oferta de tesut osos si tesut gingival,daca pac este fumator sau nu,si conditii generale,starea de sanatate a pacientului,mod de viata,boli sistemice.

-Indicatii si contraindicatii?
Tehnica all on 4 are indicatii si contraindicatii.Pentru a le stabili avem nevoie de examen clinic si paraclinic,in urma caruia vedem daca putem folosi aceasta metoda sau nu pentru fiecare pacient individual.

-Pentru mai multe detalii va asteptam la noi pentru o consultatie.