Verificat medical de

Doctor Alexandru Ciucu

Absolvent al Facultății de Medicină Dentară – UMF Târgu Mureș.

Cursuri de specializare în tratamente estetice restaurative și minim invazive sub magnificaţie (lupe dentare), protetică dentară la microscop și implantologie dentară precum și în domeniul radiodiagnosticului dentar (nivel 2 CNCAN) atât în România, cât și în Marea Britanie.

Are o experiență de lucru bogată în clinici dentare de top din Londra și Brașov.

Cunoaște limbile franceză și engleză.

Vezi toate articolele

Cu fiecare zâmbet, dezvăluim nu doar starea de sănătate orală, ci și o parte din sufletul nostru.  Zâmbetul servește ca un limbaj universal al bucuriei și al încrederii în sine, iar în societatea modernă, unde imaginea personală și succesul social sunt tot mai interconectate, relevanța esteticii dentare devine din ce în ce mai evidentă.

Cu ritmul alert al vieții moderne, dorința de a obține un zâmbet impecabil a devenit mai pronunțată ca niciodată. Iar în acest peisaj în continuă schimbare al stomatologiei moderne, tratamentul cu fatete dentare se evidențiază ca o opțiune potrivită pentru cei care aspiră la un zâmbet natural și plin de încredere.

Ce sunt fațetele dentare?

fatete dentare

Fațetele dentare reprezintă componente protetice de dimensiuni mici, atent realizate în laboratoarele de tehnică dentară. Acest înveliș ceramic se aplică pe fața vizibilă a dinților cu scopul de a îmbunătăți și corecta anumite deficiențe ale zâmbetului

Unul dintre aspectele notabile ale procedurii de aplicare a fațetelor dentare constă în abordarea minim invazivă. Spre deosebire de alte proceduri de protetică dentară, fațetele implică îndepărtarea unei cantități foarte mici de smalț.

În situația în care se dorește realizarea unor modificări estetice semnificative sau când dinții prezintă dimensiuni mai mari sau imperfecțiuni notabile, este necesară pregătirea prealabilă a dinților pentru a asigura obținerea unor rezultate estetice optime.

Fațetele din ceramică se numără printre cele mai populare și utilizate soluții de estetică dentară. Acestea sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a reproduce cu mare acuratețe aspectul natural și firesc al dinților. Astfel, pacienții obțin un zâmbet cu adevărat autentic și de durată.

fatete dentare

În plus, pacienții trebuie să acorde o atenție deosebită igienei orale și să efectueze controale periodice. Astfel, se vor menține rezultatele acestui tratament pe termen lung.

În ce situații este indicat tratamentul cu fatete dentare?

Specialiștii în protetică dentară recomandă acest tratament în situații precum:

  • Decolorare dentară severă sau inegală – Dacă dinții sunt afectați de pete sau decolorări care nu pot fi corectate cu metodele convenționale de albire dentară, fațetele dentare pot restabili culoarea naturală și uniformitatea.
  • Dinți fisurați sau tociți – Fațetele dentare sunt o soluție excelentă pentru refacerea dinților care au suferit fisuri.
  • Spații interdentare (strungăreață) – Pentru pacienții care se confruntă cu spații între dinți, fațetele pot umple aceste spații și conferi un aspect mai armonios.
  • Dimensiuni sau forme inestetice ale dinților – Fațetele dentare corectează dinții cu dimensiuni neuniforme sau cu alte defecte de structură, asigurând armonie estetică în zâmbet.

Însă, există câteva aspecte importante de prioritizat atunci când vine vorba de acest tratament, mai precis:

  • Calitatea dintelui – Fațetele dentare sunt concepute pentru a fi aplicate pe dinții sănătoși sau ușor afectați. Acestea pot nu fi recomandate pentru dinții cu anomalii structurale semnificative, carii extinse sau plombe de dimensiuni mari. Totodată, în cazul dinților extrem de erodați, este necesară o evaluare atentă pentru a determina dacă acest tratament este potrivit.
  • Poziția dinților – Alinierea și poziția dinților joacă un rol esențial în succesul fațetelor dentare. Dacă există probleme severe legate de poziționarea dinților, este esențială realizarea unui tratament ortodontic, ulterior fiind completat de cel cu fațete dentare.
  • Absența structurilor suport – Fațetele dentare necesită un suport solid din partea dinților naturali. Dacă această susținere lipsește, atunci este necesară orientarea către alte soluții, precum tratamentul cu implant dentar, pentru a asigura obținerea unui zâmbet funcțional.

Tratamentul cu fatete dentare aduce transformări remarcabile în aspectul zâmbetului. Însă, trebuie abordat cu atenție și sub îndrumarea unui medic specialist în protetică dentară, pentru a asigura că rezultatele obținute se aliniază nevoilor și așteptărilor tale.

Obține un zâmbet frumos și sănătos la Clinica Dental Elite!

La Clinica Dental Elite, poți fi sigur că obții un zâmbet frumos și sănătos, care să-ți ofere încrederea de care ai nevoie în fiecare zi. 

Suntem dedicați misiunii de a-ți oferi cele mai bune soluții de tratament, adaptate nevoilor tale. Indiferent pentru ce servicii stomatologice optezi, suntem aici pentru a te ajuta să obții rezultatele dorite.

Utilizăm tehnologii de ultimă generație și materiale de cea mai înaltă calitate pentru a garanta rezultate de excepție. Dar ceea ce ne diferențiază cu adevărat este modul în care comunicăm cu pacienții noștri. 

Suntem aici pentru a răspunde la întrebările tale, ghida în procesul de luare a deciziilor și pentru a te face să te simți în deplină siguranță și confortabil în timpul tratamentului.

Fii sigur că zâmbetul tău este pe mâini bune! Alege clinica Dental Elite pentru servicii stomatologice de înaltă calitate!