Profilaxie și prevenție dentară

Profilaxia reprezintă prevenirea îmbolnăvirii dentare, dar și prevenirea complicațiilor, în cazul afecțiunilor deja existente. Ședința de igienizare are loc la începutul fiecărui tratament stomatologic dar și odată la 6 luni. Această constă în:

  • Detartrajul ultrasonic – îndepărtarea tartrului de la nivelul dinților, cu ajutorul ultrasunetelor
  • Periajul profesional – se realizează în cabinet cu ajutorul unei periuțe montată la piesă unitului și cu o pastă specială, având că scop înlăturarea plăcii bacteriene de pe suprafața dentatară și înlăturarea petelor de pe dinți determinate de alimente/tutun
  • Airflow – tratamentul cu aparatul de profilaxie Airflow constă în spălarea dinților cu o pulbere de bicarbonat de sodiu în amestec cu apă, sub presiune, având că scop îndepărtarea petelor de pe dinți, din zone greu accesibilie, a depozitelor fine de tartru, având că efect dinți mai albi, mai strălucitori și o respirație proaspătă.

Ședința de igienizare se încheie cu un instructaj amănunțit al pacientului asupra tehnicii corecte de igienizare, alegerii tipului de perie dentară, pastei de dinți și apei de gură, utilizarea firului inter-dentar în funcție de necesitățile fiecărui pacient. Alte metode de profilaxie folosite de cabinetul nostru sunt fluorizarea și sigilarea dinților proaspăt erupți.