Verificat medical de

Doctor Alexandru Ciucu

Absolvent al Facultății de Medicină Dentară – UMF Târgu Mureș.

Cursuri de specializare în tratamente estetice restaurative și minim invazive sub magnificaţie (lupe dentare), protetică dentară la microscop și implantologie dentară precum și în domeniul radiodiagnosticului dentar (nivel 2 CNCAN) atât în România, cât și în Marea Britanie.

Are o experiență de lucru bogată în clinici dentare de top din Londra și Brașov.

Cunoaște limbile franceză și engleză.

Vezi toate articolele

Implantul dentar reprezintă una dintre cele mai remarcabile realizări ale medicinei dentare moderne, oferind o soluție de înlocuire a rădăcinii dintelui natural și tratamentul optim de înlocuire a unui dinte.

Beneficiile tratamentului cu implant dentar sunt remarcabile, de la estetica impecabilă a dinților înlocuiți până la restabilirea funcționalității complete a sistemului dento-maxilar. Faptul că implantul dentar se integrează armonios în osul maxilar, oferă stimularea necesară pentru menținerea densității osoase, contribuind astfel la prevenirea deteriorării structurii și a resorbției ulterioare.

În plus, implantul dentar este o soluție care îți redă libertatea de a mânca, vorbi și zâmbi fără rețineri. Comparativ cu alte soluții de înlocuire a dinților, implantul dentar oferă un nivel înalt de stabilitate și senzația autentică a unui dinte natural. 

implanturi dentare

Fiecare zâmbet are o poveste unică de spus, iar crearea planului de tratament reprezintă o călătorie în care tehnologia de ultimă generație și experiența medicală a medicului implantolog se îmbină pentru a crea soluții personalizate de restaurare dentară.

Procesul începe cu o analiză detaliată a situației dentare a pacientului. Prin intermediul unei colaborări active, se verifică istoricul medical, se discută nevoile pacientului și se identifică dorințele estetice specifice. 

Cu aceste informații la bază, medicii implantologi de la Dental Elite ghidează pacientul în alegerea tratamentului potrivit cu implant dentar.

Implanturile dentare de cea mai înaltă calitate, susținute de competența medicală excepțională a echipei de medici implantologi de la clinica Dental Elite, sunt configurate pentru a se sincroniza perfect cu toate cerințele individuale ale pacientului. Printre aceste implanturi se numără:

Implanturile dentare Straumann 

Identitatea Straumann echivalează cu excelența în domeniul implantologiei dentare. Implantul dentar Straumann reprezintă o soluție de excepție, susținută de cercetări științifice extinse și teste clinice riguroase. 

Prin protocoalele sale de tratament, Straumann îmbină descoperirile științifice de vârf cu tehnologia digitală de ultimă generație și varietatea de materiale premium, cum ar fi titanul de grad 4, Roxolid (o combinație de 85% titan și 5% zirconiu) sau zirconiu. 

Această abordare complexă este susținută de servicii personalizate. Astfel, se asigură că fiecare pacient beneficiază de cea mai eficientă și inovatoare soluție de reabilitare orală.

Care sunt avantajele implanturilor dentare Straumann?

 • Garanție pe viață: Toate implanturile Straumann beneficiază de garanție pe viață, semn al calității și durabilității lor de excepție.
 • Rată înaltă de osteointegrare: Ca urmare a utilizării unei combinații ingenioase de materiale de înaltă calitate, implanturile Straumann au dobândit recunoașterea meritată ca fiind printre cele mai performante implanturi, cu o rată excepțională de osteointegrare la nivel global. 
 • Flexibilitate în tratament: Implanturile Straumann oferă o gamă variată de opțiuni de tratament, adaptându-se nevoilor fiecărui pacient și asigurând soluții personalizate.
 • Rezistență sporită: Cu o rezistență crescută, aceste implanturi dentare asigură stabilitatea și funcționalitatea pe termen lung, contribuind la menținerea sănătății dentare.

Alegerea implanturilor dentare Straumann nu reprezintă doar o opțiune medicală. Este o decizie în favoarea calității, durabilității și confortului pe termen lung.

Implanturile dentare Zimmer

Zimmer Biomet este o companie cu sediul în SUA, care furnizează numeroase produse de reabilitare și reconstrucție dentară. Acestea sunt proiectate la cele mai exigente standarde de calitate.

De la structura tridimensională (3D) până la materialele de vârf utilizate, implanturile Zimmer se numără printre puținele produse ce reușesc să aducă o tehnică inovatoare în domeniul implantologiei. Această abordare garantează o integrare optimă, eficiență excepțională și durabilitate pe termen lung.

Avantajele implanturilor dentare Zimmer

Implanturile dentare Zimmer oferă multiple avantaje, aducând inovație și performanță în fiecare detaliu. Printre cele mai importante beneficii menționăm:

 • o osteointegrare eficientă și superioară (datorită conexiunii inovatoare „FRICTION-FIT” dintre bont și implant), fapt ce se traduce într-o stabilitate excelentă chiar și în cazurile cele mai complexe și dificile.
 • flexibilitate excepțională și un nivel crescut de confort în utilizare, implanturile adaptându-se particularităților anatomice ale fiecărui pacient. 
 • timpul redus de tratament și vindecare, aspect deosebit de important în experiența pacientului.

Implanturile Zimmer nu reprezintă doar o soluție eficientă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă. Ele îmbunătățesc semnificativ timpul necesar pentru tratament și vindecare, aducând beneficii considerabile pacienților.

Implanturi dentare Bredent SKY Fast and Fixed

implanturi dentare

Cu o abordare avansată, SKY Fast & Fixed redefineste modul în care ne raportăm la tratamentele dentare de reabilitare orală. Această tehnologie oferă o noutate absolut fantastică: dinti ficsi in 24 de ore.

Acest tratament, de origine germană și dezvoltat de către experții BREDENT, impresionează prin eficiența sa remarcabilă. Într-un timp incredibil de scurt, pacienții beneficiază de dinți ficși, restabilindu-și aspectul și funcționalitatea orală. 

Ceea ce părea a fi un vis devine realitate, datorită tehnologiei SKY Fast & Fixed.

Beneficiile sistemului de reabilitare orală Fast and Fixed

 • Implanturi dentare stabile, într-o singură zi, fără durere și cu recuperare rapidă;
 • Reluarea rapidă a vieții sociale (pacienții pot mânca, vorbi și zâmbi imediat după procedură, datorită eficienței și tehnicilor moderne utilizate în cadrul sistemului Fast and Fixed);
 • Tratament personalizat, aliniat nevoilor și dorințelor fiecărui pacient;
 • Lucrări protetice definitive cu o estetică ce imită dinții naturali, pacienții fiind mult mai încrezători în zâmbetul lor;
 • Prevenirea resorbției osoase prin tehnologia modernă utilizată.

Implanturile dentare MegaGen

MegaGen este un producător sud-coreean, renumit pentru dezvoltarea unor implanturi dentare premium. Aceste implanturi de ultimă generație se disting prin calitatea excepțională și durabilitatea pe termen lung pe care o asigură.

Datorită tehnologiei inovatoare XPEED, compania MegaGen a obținut o poziție de vârf în industria implanturilor dentare la nivel mondial. Prin intermediul ei, aceste implanturi dentare sunt concepute pentru a asigura o biocompatibilitate excepțională, contribuind la stimularea procesului de osteointegrare.

Cele mai utilizate implanturi MegaGen sunt:

Implanturile Dentare MegaGen AnyRidge 

Implanturile Megagen AnyRidge reprezintă vârful de gamă în portofoliul de implanturi MegaGen. Acestea se disting de alte implanturi prin următoarele aspecte:

 • Tratamentul inovator de suprafață îmbogățit cu ioni de calciu (XPEED) – grăbește osteointegrarea și asigură o stabilitate excelentă, chiar și în situația unei densități osoase scăzute;
 • Spirele revoluționare Knife Thread – caracteristica unică a acestor spire constă în design-ul lor precis și în strategia de funcționare. Denumirea spirelor sugerează ideea de tăiere fină și controlată a țesutului osos, oferind implantului posibilitatea de a se insera în diverse tipuri de os cu ușurință și precizie.
 • Durata de tratament mai scurtă – prin prisma designului, procedura de inserare a implantului este personalizată, fiind nevoie de un număr mic de intervenții chirurgicale. Această abordare contribuie la diminuarea duratei totale a tratamentului, oferind o soluție eficientă pentru pacienți. 
 • Rezultate estetice ireproșabile – abordarea personalizată nu numai că restabilește un aspect natural al zâmbetului, dar contribuie și la îmbunătățirea armoniei faciale.

Implanturile Dentare MegaGen AnyOne

Implantul dentar AnyOne este proiectat pentru a asigura o ancorare solidă în os și o conexiune stabilă între implant și bontul protetic. Astfel, implantul nu doar garantează durabilitatea pe termen lung, dar și rezistență la forțele masticatorii. 

În plus, datorită tehnologiei avansate de suprafață cu ioni activi de calciu, implantul AnyOne stimulează regenerarea osului în jurul său. Astfel, se accelerează procesul de vindecare și osteointegrare. Acest lucru asigură o recuperare rapidă și mai confortabilă pentru pacienți, minimizând disconfortul post-operator.

Prin designul inovator, tratamentul de suprafață avansat și fixarea precisă și stabilă în os, implantul MegaGen AnyOne aduce multiple avantaje care optimizează intervenția chirurgicală și rezultatele tratamentului.

Călătoria către un zâmbet complet nou începe la clinica Dental Elite!

Fiecare pas în călătoria ta către un zâmbet nou este ghidat de expertiza variată a medicilor specialiști din cadrul clinicii Dental Elite.

Cu o experiență multidisciplinară îndelungată și dispozitive de ultimă generație, medicii implantologi de la clinica Dental Elite garantează rezultate rapide, obținute prin proceduri sigure și lipsite de durere.

Fie că vei beneficia de tehnologia performantă germană sau elvețiană, vei lua cea mai bună decizie alături de medicii implantologi de la Dental Elite.

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre tratamentele cu implant dentar și să descoperi cum poți redobândi zâmbetul și încrederea, nu ezita să ne contactezi. 

Lasă-ne să îți aducem înapoi zâmbetul de care te bucurai înainte! Accesează acum link-ul către pagina de oferte speciale și începe călătoria către un nou zâmbet! https://www.dentalelite.ro/pachete-speciale/