^

Urgențe stomatologice

- o provocare pentru fiecare pacient -

Untitled design 2022 06 03T085323.770

Urgențele stomatologice apar atunci când te aștepți mai puțin, motiv pentru care alegerea clinicii dentare potrivite pentru tine s-ar putea să nu fie atât de ușoară.

Rapiditatea intervenției este vitală în aceste momente, dar la fel de importantă este procedura medicală de care beneficiezi.

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci în astfel de momente este o investigație radiologică, însă puține clinici stomatologice dispun de această tehnologie. La Dental Elite utilizăm aparatură performantă de ultimă oră – radiologie integrată 2D/3D și CBCT – care ne ajută să intervenim rapid în cazul urgențelor dentare, aflând aproape instant care sunt motivele urgenței dentare.

În acest fel putem oferi cea mai bună soluție de tratament, iar timpul tău este eficientizat.

Nu poți veni acum în clinică, însă dorești o programare online, astfel încât un medic să-ți ofere sfaturi și un diagnostic preliminar, dar și să afli cât mai poți amâna vizita la medicul stomatolog? Completeză formularul și noi te contactăm în cel mai scurt timp!

De ce să alegi Dental Elite în cazul unei urgențe stomatologice?

Intervenim „țintit” pentru că identificăm rapid sursa durerii, folosindu-ne de tehnologia prezentă în centrul de radiologie digitală in-house.

Acoperim toate ramurile stomatologiei și lucrăm interdisciplinar, astfel încât tu să beneficiezi de cel mai bun tratament dentar.

Medicii Dental Elite au o experiență cumulată de peste 40 de ani.

Pe lângă centrul de radiologie in-house, medicii noștri utilizează tehnologia digitală pentru a eficientiza tratamentul și pentru a reduce durerea.

Ne pasă de pacienții noștri și ne dorim ca fiecare experiență în clinică, chiar și în cazul urgențelor dentare, să fie una plăcută, iar tratamentul să fie unul corect și lipsit de disconfort.

Untitled design 2022 06 03T104350.627

Care sunt cele mai comune urgențe stomatologice?

Nu este considerată o urgență dentară doar prezentarea pacientului în clinică acuzând durere la nivelul unuia dintre dinți, ci și:

Dinți ciobiți sau fracturați – dintele se poate fractura în urma unui traumatism sau a unei mușcături greșite, iar în acest caz este important să știi ce ai de făcut: clătește-ți gura cu apă caldă și utilizează un tifon steril pentru a opri sângerarea, până ajungi în cabinetul medicului stomatolog. Aplică, de asemenea, o compresă rece în zona feței (cât mai aproape de locul afectat) pentru a calma durerea.

Dinți complet scoși din alveolă – una dintre cele mai grave urgențe stomatologice este dintele avulsionat, iar rapitatea intervenției este cea care „decide” dacă dintele mai poate fi salvat sau nu.

Ce trebuie să știi: nu pune dintele într-un servețel sau recipient uscat, ci într-o cana/pahar cu ser fiziologic, lapte sau salivă. Dacă prezentarea la medic s-a făcut în mai puțin de o oră, dintele poate fi salvat și repoziționat în alveolă.

Pierderea obturației sau a coroanei dentare – Atunci când acestea se sparg, programarea la medic trebuie realizată rapid pentru a evita deteriorarea ulterioară sau infectarea/reinfectarea zonei respective.

Dezlipirea unui bracket al aparatului dentar – este considerată urgență stomatologică și dezlipirea unui bracket al aparatului dentar, iar vizita la medic trebuie realizată în cel mai scurt timp și în acest caz, pentru a nu impacta evoluția tratamentului ortodontic.

Abcesul dentarurgență dentară prezentă mai ales în rândul copiilor, abcesul dentar netrat se poate extinde și la dinții vecini, iar infecția se poate răspândi în întreg organismul. Realizează urgent o programare dacă te confrunți cu această problemă.

Sângerare și durere post-extracțieeste normal să existe sângerare și durere la nivelul unei extracții dentare, însă dacă acestea persistă chiar și o oră mai târziu, este cazul să contactezi medicul stomatolog.

Durerea dentarăașa cum menționam și mai sus, durerea dentară este primul semn al unei urgențe dentare, iar cel mai adesea este cauzată de o carie adâncă sau infecție la nivelul nervului, necesând, de cel mai multe ori, un tratament de canal.

 

Dacă ai o urgență dentară, contactează echipa Dental Elite!

Ce spun pacienții noștri

PROGRAMARE Sună-ne 0731 000 900 WhatsApp Deschide Chatul