^

Fațete dentare

Scurt pe doi

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt un înveliș ceramic conceput pentru a acoperi suprafața frontală a dinților, având ca scop schimbarea culorii, a formei și mărimii dinților, precum și corectarea anumitor imperfecțiuni: diastema (strungăreață), dinți ciobiți sau fisurați, colorații inestetice.

 

Rolul principal al tratamentului cu fațete dentare este acela de a îmbunătăți aspectul fizic prin transformarea radicală a zâmbetului. De cele mai multe ori, acest tip de tratament este minim invaziv și necesită șlefuirea ușoară a dintelui natural, fiind realizat într-un timp scurt, mai ales atunci când nu sunt necesare și alte intervenții stomatologice.

Când sunt recomandate fațetele dentare?

1. Diastema (strungăreața)

Spațierile dintre dinți sunt considerate de către mulți dintre pacienți o imperfecțiune a zâmbetului, motiv pentru care apelează la medicul stomatolog. Partea bună este că soluția pentru a scăpa de strungăreață este la îndemâna tuturor și mai ușoară decât ai putea crede: în anumite cazuri, doar două sau patru fațete sunt necesare pentru a schimba radical un zâmbet.

Nu-ți face griji: la Dental Elite, specialiștii noștri se asigură că zâmbetul tău va râmâne unul natural și 100% sănătos.

2. Colorații inestetice

Uneori, tratamentele medicamentoase pot avea reacții adverse asupra dinților naturali, așa cum se întâmplă în cazul tratamentului cu tetraciclină. Dinții se pot îngălbeni sau păta, iar de mai multe ori, singura soluție este reprezentată de fațetele dentare (albirea dentară fiind insuficientă).

3. Dinți ciobiți sau sparți

Accidentele sau mușcătura incorectă au un efect negativ asupra dinților, care pot ajunge să arate inestetic, provocând un disconfort real asupra oricărui pacient.

4. Dinți cu formă neregulată

În multe cazuri, forma neregulată a dinților ajunge să aibă un impact major asupra încrederii și modului de a interacționa cu ceilalți, motiv pentru care pacienții încep să zâmbească mai rar sau să-și ascundă zâmbetul.

Soluția pentru toate aceste probleme? Tratamentul cu fațete dentare realizat în clinicile Dental Elite!

Care sunt avantajele tratamentului cu fațete dentare?

  • Tratamentul este rapid și lipsit de durere;
  • Rezultatele sunt imediate – în doar două sau trei vizite te poți bucura de un zâmbet nou;
  • Fațetele dentare se simt și arată ca un dinte natural;
  • Nu se pătează de la anumite alimente sau coloranți alimentari;
  • Nu necesită îngrijire specială;
  • Sunt biocompatibile;
  • Zâmbetul își re(capătă) încrederea.
before and after detartraj
shutterstock 1860840541

Etapele tratamentului cu fațete dentare

Înainte de începerea oricărui tratament dentar este recomandată o ședință profesională de igienizare menită să îndepărteze tartrul și bacteriile din cavitatea bucală.

Apoi, este realizat procesul de șlefuire (dacă nu se optează pentru fațetele „no prep”, unde procesul se reduce la „pregătire”), urmat de amprentare – procedeu 100% digital la Dental Elite și realizat cu ajutorul scanerului intraoral.

Atunci când fațetele dentare sunt realizate în laborator, perioada de tratament se poate prelungi cu până la două săptămâni, însă acest lucru nu reprezintă un impediment pentru pacient deoarece se folosesc fațetele dentare provizorii. În felul acesta, pacientul se acomodează și mai ușor cu noul său zâmbet.

Cimentarea fațetelor dentare definitive se realizează ulterior într-o singură ședintă la medicul stomatolog.

Untitled design 2022 05 06T091800.145

Dr. Monica Ardelean

Protetică, Estetică Dentară, Endodonție

Untitled design 2022 05 10T110623.151

Dr. Alexandru Ciucu

Chirurgie, Protetică, Implantologie

Untitled design 2022 05 06T091912.944

Dr. Anca Voiculescu

Protetică, Stomatologie minim invazivă

Untitled design 2022 05 10T110128.175

Dr. Bianca Deliu

Protetică, Endodonție microscopică

Untitled design 2022 05 10T110459.339

Dr. Georgiana Bărzulea

Medicină dentară de urgență, Protetică

Untitled design 2022 05 25T084628.145

Igienist Mihaela Stan

Profilaxie

PROGRAMARE Sună-ne 0731 000 900 WhatsApp Deschide Chatul