Fast and Fixed este cea mai sigură opțiune de tratament pentru pacienții care se confruntă cu deteriorarea și pierderea dinților naturali. Special creat să soluționeze această problemă într-o singură zi, tratamentul Fast and Fixed oferă pacienților șansa unui nou zâmbet plin de încredere.

Pentru un pacient edentat complet/parțial, care poartă o proteză mobilă sau întâmpină dificultăți de vorbire și de masticație, Fast and Fixed este tratamentul ideal pentru obținerea unor dinți funcționali și estetici în doar 24 de ore.

Ce presupune tratamentul Fast and Fixed și când se recomandă?

in ce consta tratamentul fast and fixed
Sursa: Freepik.com

Fast and Fixed este un tratament eficient pentru refacerea rapidă a zâmbetului. 

Bazat pe o tehnologie revoluționară, sistemul este realizat în baza unor materiale și instrumente dezvoltate special de Bredent Medical, la cele mai înalte standarde.

Implanturile prezintă un design ce îndeplinește cele mai exigente cerințe de calitate, reușind o valorificare a structurii osoase naturale. 

Fast and Fixed este o soluție care răspunde problemelor estetice și funcționale ale pacienților. Astfel, acesta se recomandă celor care:

 • Sunt complet edentați;
 • Prezintă puțini dinți pe arcade, ce nu pot fi salvați;
 • Poartă o proteză mobilă;
 • Întâmpină dificultăți de vorbire și masticație datorate lipsei dinților.

Edentația – O afecțiune tot mai accentuată la populația vârstnică

La nivel mondial, ponderea populației vârstnice se află în creștere. Datele furnizate de Eurostat arată că, în 2020, ponderea populației de peste 65 de ani este ridicată la nivelul fiecărei țări membre UE. 

Din perspectiva sănătății orale, este îngrijorător deoarece edentația rămâne o problemă pentru vârstnici, la nivel global. Conform studiului World Health Report, pierderea totală a dinților este o problemă întâlnită la aprox. 30% din populația cu vârsta între 65-74 de ani.

Cercetările științifice din domeniul medicinei dentare și tehnologia revoluționară actuală au făcut posibilă dezvoltarea implantologiei moderne, oferind acestor pacienți o soluție împotriva lipsei dinților.

Potrivit specialiștilor, pentru pacienții cu edentație totală, tratamentul Fast and Fixed este soluția modernă ce crește considerabil nivelul de satisfacție din orice perspectivă.

Care sunt etapele inserării sistemului Fast and Fixed?

Consultația inițială 

Această etapă presupune analizarea cavității orale a pacientului și realizarea unor radiografii panoramice împreună cu o investigație CT în vederea evaluării structurii osoase și stării nervilor mandibulari și a sinusurilor. Ulterior, medicul specialist stabilește planul de tratament incluzând procedurile necesare, timpul estimat și costurile aferente.

Intervenția chirurgicală 

În această etapă, sunt inserate între 4 și 6 implanturi la nivelul maxilarelor, sub o anestezie locală astfel încât pacientul să nu resimtă durere sau disconfort. Există cazuri în care se efectuează o mică adiție de țesut osos în vederea corectării formațiunilor și refacerii gingiei. 

Totodată, se adaugă și lucrarea provizorie pentru un timp ce poate varia între 3 și 6 luni, astfel încât să se creeze eficient conexiunea între structura osoasă și implant.

Etapa protetică – Fixarea dinților definitivi

După perioada în care a avut loc integrarea cu succes a implanturilor dentare, urmează fixarea definitivă a dinților finali. Lucrarea definitivă este realizată din zirconiu și prezintă o estetică naturală și o funcționalitate totală imediată. 

Ce beneficii oferă tratamentul?

 tratamentul fast and fixed
Sursa: Freepik.com

 Principalele beneficii ale sistemului Fast and Fixed sunt:

 • Permite extracția, introducerea implanturilor și o reconstrucție dentară cu o proteză fixă, răspunzând astfel la nevoile pacienților;
 • Nu implică intervenții de augmentare, fiind utilizată strict structura osoasă nativă, iar datorită tehnicii moderne utilizate, tratamentul nu implică durere sau disconfort major;
 • Garantează un nivel ridicat de confort și o funcționalitate completă într-un timp scurt;
 • Asigură o estetică similară dinților naturali, oferind un zâmbet de excepție;
 • Furnizează rezultate rapide datorită manierei în care se derulează tratamentul, nefiind necesare proceduri repetate;

Tratamentul Fast and Fixed vs Soluțiile clasice

tratament fast and fixed vs solutii clasice
Sursa: Freepik.com

Față de protezele convenționale și alte soluții clasice pentru edentație, implantul Fast and Fixed presupune o lucrare definitivă, ce arată și funcționează ca dinții naturali, asigurând un confort ridicat, flexibilitate în utilizare și o rezistență pe termen îndelungat

Spre deosebire de tratamentele clasice, acest sistem oferă următoarele avantaje în aspecte precum:

Funcționalitatea  

Tratamentul garantează recuperarea și funcționalitatea completă a dinților în doar 24 de ore, comparativ cu soluțiile clasice. Practic, într-o singură zi sunt inserate implanturile și proteza provizorie fixă.

Tratamentele convenționale implică timp și refacere treptată, respectiv un disconfort mai mare în perioada de recuperare.

Estetica și calitatea vieții 

Cu tratamentul Fast and Fixed vei obține o estetică 100% similară dinților naturali și un confort mult mai bine resimțit. 

Potrivit pacienților care au apelat la acest tratament, rezultatul a fost unul uimitor. Schimbându-și perspectiva vieții, aceștia duc din nou o viață normală, prezentând un nivel al calității vieții îmbunătățit considerabil.

Lucrarea definitivă la Fast and Fixed este realizată din zirconiu, aceasta prezentând avantaje incontestabile în comparație cu lucrările protetice metalo-ceramice. Printre cele mai importante avantaje menționăm:

 • Biocompatibilitate cu organismul uman;
 • Estetică 100% similară dinților naturali;
 • Rezistență mecanică ridicată și un nivel crescut de duritate;
 • Nu provoacă alergii și iritații;
 • Nu corodează;
 • Se poate lucra digital, fără amprenta clasică.

Din perspectiva dezavantajelor, lucrările metalo-ceramice prezintă:

 • Aspect inestetic datorat culorii;
 • Posibile alergii la metal;
 • Gust metalic și posibile senzații de arsură;
 • Șlefuirea semnificativă a dintelui;
 • Colereta metalică vizibil inestetică în timp.

Raport calitate-preț (investiție – beneficii) 

Având în vedere beneficiile pe care implantul Fast and Fixed le oferă, costurile tratamentului se justifică în totalitate. 

Bazat pe un concept inovator, tratamentul permite o reconstrucție dentară fără multe intervenții chirurgicale solicitante. 

În schimb, soluțiile convenționale pot contribui cu un nivel ridicat de stres asupra pacientului. Acestea implică o refacere treptată a dinților, intervenții chirurgicale numeroase și un timp mult mai lung de recuperare. 

Concluzii

Sistemul de implanturi Fast and Fixed vizează o reconstrucție dentară utilizând tehnici și materiale de ultimă generație, garantând pacienților cu edentație totală/parțială dinți 100% estetici și funcționali în 24 de ore.

Astfel, dacă te confrunți cu dinți compromiși sau cu o proteză mobilă și vrei să optezi pentru Fast and Fixed, echipa Dental Elite îți oferă numeroase servicii stomatologice potrivite nevoilor și cerințelor tale. 

Pentru o astfel de procedură, Dental Elite dispune de o echipă formată din medici specialiști de top din România, cu o experiență de lucru complexă, care îți vor garanta rezultatele dorite.