Verificat medical de

Doctor Alexandru Ciucu

Absolvent al Facultății de Medicină Dentară – UMF Târgu Mureș.

Cursuri de specializare în tratamente estetice restaurative și minim invazive sub magnificaţie (lupe dentare), protetică dentară la microscop și implantologie dentară precum și în domeniul radiodiagnosticului dentar (nivel 2 CNCAN) atât în România, cât și în Marea Britanie.

Are o experiență de lucru bogată în clinici dentare de top din Londra și Brașov.

Cunoaște limbile franceză și engleză.

Vezi toate articolele

Pierderea dinților nu este neapărat o problemă care apare pe măsură ce trec anii. Cei mai mulți adulți își pierd dinții ca urmare a traumatismelor dentare sau din cauza unor obiceiuri necorespunzătoare de igienă orală. 

Deși cauzele pentru care adulții ajung să-și piardă dinții pot fi multiple, această afecțiune trebuie tratată din timp deoarece influențează negativ toate aspectele vieții. De aceea, provocarea majoră constă în alegerea soluției potrivite care să ofere beneficii pe termen lung atât funcționale, cât și estetice.

Una dintre opțiunile recomandate se referă la implanturile dentare. Descoperă în rândurile de mai jos ce sunt, ce beneficii au și care sunt cele mai bune implanturi dentare pe care medicii stomatologi le recomandă.

Ce este un implant dentar?

ce sunt implanturile dentare
Sursa: Crello.com

Implantul dentar este adesea văzut ca opțiunea premium pentru înlocuirea dinților lipsă sau afectați. Folosite pentru susținerea coroanelor, punților sau protezelor complete, implanturile dentare se referă la acele șuruburi biocompatibile, din aliaj de titan de gradul 4 sau alte materiale revoluționare similare, care înlocuiesc rădăcina dinților naturali.

Titanul este un material care se îmbină perfect în osul uman, ceea ce asigură o rată de succes de cel puțin 95% a procedurii de inserare a implanturilor dentare în osul alveolar. 

Cu toate acestea, implanturile dentare mai pot fi și din zirconiu (un material la fel de biocompatibil ca titanul). Spre deosebire de aliajul din titan, zirconiul este hipoalergenic, prezintă o culoare naturală a dinților și este lipsit de risc de contur vizibil la gingii. 

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

avantaje implant dentar
Sursa: Crello.com

Având un design care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate, implanturile dentare se remarcă prin următoarele beneficii:

 • Procesul de inserare este minim invaziv;
 • Tratamentul este lipsit de durere întrucât acesta se realizează sub anestezie sau sedare;
 • Procedura nu presupune intervenții la dinții vecini sănătoși;
 • Redau în mod eficient funcția osului și dintelui pierdut;
 • Asigură un zâmbet perfect, deoarece dinții sunt creați similar dinților naturali;
 • Sunt ușor de întreținut;
 • Sunt o soluție permanentă de înlocuire a dinților;
 • Redau funcția masticatorie și îmbunătățește vorbirea;
 • Previn pierderea osoasă;
 • Ajută la regenerarea osoasă;
 • Previn schimbările în ceea ce privește fizionomia feței;
 • Previn riscul de deplasare a dinților vecini;
 • Asigură un nivel ridicat de confort, etc.

Cu toate că este o opțiune costisitoare, beneficiile funcționale și estetice pe termen lung depășesc considerabil investiția.

Cine poate apela la implanturi dentare?

ce pacienti pot opta pentru implanturi dentare
Sursa: Crello.com

În cazul unei edentații parțiale sau totale, tehnicile de tratament și implanturile revoluționare permit unui număr foarte mare de persoane să apeleze la această soluție. Sunt, însă, situații în care pentru a stabili dacă intervenția cu implant dentar poate fi sau nu realizată se întrunește o comisie medicală care analizează starea de sănătate generală a pacientului pe baza anamnezei și a investigațiilor specifice.

În etapa inițială, medicul stomatolog va discuta cu pacientul:

 • dacă tratamentul cu implanturi dentare este cel potrivit pentru situația acestuia;
 • despre avantajele și dezavantajele tratamentului;
 • despre orice altă nelămurire pe care pacientul o poate avea în legătură cu tratamentul ales;
 • dar și despre alternativele de tratament.

Care sunt cele mai bune implanturi dentare?

cele mai bune implanturi dentare recomandate de stomatologi
Sursa: Crello.com

Cele mai bune implanturi dentare pe care medicii stomatologi de la Dental Elite le recomandă țin cont de toate nevoile pacientului: medicale, de timp, stil de viață și financiare. Printre acestea se numără:

 1. Implanturile dentare Straumann 

Straumann este o companie elvețiană, renumită pentru cercetările în stomatologie, precum și dezvoltarea și fabricarea de implanturi dentare, materiale biocompatibile, echipamente digitale și alignere transparente. Oferind soluții stomatologice complete, Straumann este o marcă de încredere care urmărește să îndeplinească cerințele pacienților legate de estetică și funcționalitate la cele mai înalte standarde, cu rezultate pe termen cât mai lung.

De aceea, implanturile dentare Straumann se remarcă prin fiabilitate sporită, materiale unice care furnizează un confort sporit și tehnologii inovatoare care revoluționează domeniul implantologiei dentare. De asemenea, aceste implanturi:

 • combină armonios designul inovator cu performanțele tehnice, garantând rezultate de durată.
 • facilitează osteointegrarea datorită Roxolid-ului (aliaj din 85% titan și 15% zirconiu) și suprafața SLActive;
 • oferă flexibilitate în privința opțiunilor de tratament și asigură o rezistență sporită.
 • accelerează vindecarea țesuturilor tari și moi;
 • garantează o eficiență sporită a tratamentului și un aspect natural frumos;
 • sunt recomandate chiar și pacienților care au osteoporoză sau diabet.

2. Implanturile dentare Zimmer

Bazându-se pe o filozofie care urmărește îmbunătățirea continuă a calității vieții oamenilor din întreaga lume, Zimmer Biomet este o companie cu sediul în SUA, care oferă o gamă vastă de implanturi dentare și soluții de refacere a danturii. Îndeplinind atât nevoile pacienților, cât și exigențele medicilor stomatologi, Zimmer pune la dispoziție implanturi dentare care se remarcă prin următoarele avantaje:

 • Raport calitate-preț bun;
 • Nivel ridicat de precizie în multiple cazuri clinice;
 • Timp redus de tratament și vindecare;
 • Confort mai mare;
 • Siguranță și stabilitate indiferent de loc, datorită tehnologiei PLATFORM PLUS, hex-ului intern și sistemului FRICTION-FIT;
 • Rezultat final frumos și natural, etc.

Implanturile Zimmer sunt o soluție premium „bone level”, caracterizată de șurub conic cu deschidere apicală. 

3. Sistemul de implanturi Fast & Fixed

Realizate de compania Bredent Medical, implanturile Fast and Fixed sunt cea mai sigură soluție pentru pacienții edentați, menită să valorifice structura naturală osoasă. Sistemul propus de Bredent are în vedere obținerea, în doar 24 de ore, a unor dinți funcționali și estetici. 

Tratamentul Fast and Fixed presupune anestezierea pacientului și inserarea de 4 până la 6 implanturi biocompatibile (zirconiu sau titan) în maxilare. Unele situații pot solicita efectuarea unei proceduri de adiție osoasă. 

În aceeași ședință, se aplică lucrarea provizorie pentru o perioadă de 3-6 luni în vederea creării conexiunii între structura osoasă și implanturi. După acest interval, are loc atașarea lucrării dentare definitive din zirconiu.

Astfel, dacă te confrunți cu dinți deteriorați sau cu edentație, echipa Dental Elite îți oferă numeroase servicii stomatologice adaptate nevoilor și cerințelor tale. 

Dental Elite dispune de o echipă multidisciplinară, formată din medici specialiști de top din România, cu o experiență complexă, care îți vor recomanda cele mai bune implanturi dentare ținând cont de particularitățile cazului.

4. Implanturile dentare MegaGen

Cu o istorie bogată în dezvoltarea de soluții inovatoare de implanturi care oferă performanțe chirurgicale superioare, MegaGen este o companie sud-coreeană. Aceasta este unul dintre principalii producători de implanturi dentare de top din lume. Orientată către îndeplinirea exigențelor pacienților și medicilor stomatologi din peste 100 de țări, MegaGen utilizează tehnologii de vârf pentru a dezvolta și fabrica o gamă variată de soluții stomatologice.

Implanturile dentare de la MegaGen prezintă următoarele avantaje:

 • Menținerea osului cortical;
 • Minimizarea deteriorării țesuturilor în momentul inserării;
 • Asigurarea unei bune stabilități a implantului;
 • Osteointegrarea rapidă;
 • Obținerea unor rezultate de lungă durată datorită posibilității de tratare la suprafață, etc.

Principalele tipuri de implanturi MegaGen sunt:

1. MegaGen Anyone – acest implant oferă o experiență mai bună atât pacienților, cât și medicilor: o plasare convenabilă a implantului; intervenție chirurgicală minim invazivă; răspuns excelent al țesuturilor moi și dure; timp de tratament și vindecare mai scurte; precum și rezultate estetice mai bune. În plus, ele sunt acoperite de o nano-structură de titanat de calciu (Xpeed) care grăbește osteointegrarea și asigură o stabilitate excelentă.

2. MegaGen Anyridge – caracterizat de un design biologic și de materiale de înaltă calitate (aliaj de titan cu un nivel ridicat de puritate), acest implant este o soluție de tratament mai puțin invazivă, mai rapidă și mai estetică. Spre deosebire de opțiunile convenționale care pot modifica structura osoasă, implantul Anyridge dispune de o bază cu diferite adâncimi de filet, permițând inserarea în orice tip de densitate osoasă. Spirele Knife Thread protejează osul cortical, inserarea coroanei dentare realizându-se în aceeași ședință.