^

Ortodonție

- aparate dentare -

shutterstock 1090327778

Tratamente cu aparat dentar la Dental Elite

Aparatele dentare sunt doar instrumente în realizarea tratamentelor ortodontice. Acesta este motivul pentru care ele variază atât de mult din punct de vedere al materialului, costurilor, confortului și timpului de tratament. Aparatul dentar ajută medicul ortodont să realizeze un plan de tratament, însă rezultatele tratamentului și riscurile pe care acesta le presupune depind în cea mai mare proporție de medicul ortodont. Acesta este motivul pentru care alegerea medicului ortodont este atât de importantă!

Trebuie să reții și faptul că tratamentul cu aparat dentar nu se realizează doar pentru a reda frumusețea zâmbetului și pentru a corecta poziția dinților sau spațiile dintre ei. De cele mai multe ori, el este recomandat pentru probleme funcționale care pot duce pe viitor la pierderea osului și a dinților.

Aparate dentare pentru copii

Vizita la medicul ortodont trebuie să aibă loc la vârsta de 7 ani. Este posibil ca în urma vizitei, medicul ortodont să decidă amânarea tratamentului cu aparat dentar încă 1-2 ani. Dar de cele mai multe ori, va analiza obiceiurile vicioase care ar putea să afecteze rezultatele unui viitor tratament și va oferi un trainer dentar sau alte sisteme de eliminare a lor.

De unde știi când este necesară purtarea unui aparat dentar pentru copii?

 1. Copilul tău respiră pe gură
 2. Dinții copilului sunt poziționați stâmb sau incorect în os
 3. Nu este suficient spațiu între dinții copilului
 4. Copilul tău prezintă adesea cearcăne
 5. Distanța dintre maxilare este mare, neavând un profil armonios

Ce tipuri de tratamente cu aparat dentar pentru copii găsești la Dental Elite?

Aceste aparate dentare sunt realizate dintr-un silicon special și, chiar dacă par ușor de utilizat, ele sunt eficiente doar atunci când purtarea lor este ghidată corect de către medicul ortodont sau medicul stomatolog pediatru. Acestea ajută atunci când copilul își suge degetul, își interpune limba între cele două maxilare, are obiceiul de a roade diverse obiecte, scrâșnește din dinți sau respiră predominant pe gură.

Din această categorie fac parte atât aparatele care nu trebuie purtate permanent și sunt destinate în special perioadei de creștere a dinților, cât și sistemele fixe sau semi-fixe pe care medicii ortodonți le folosesc pentru a crea spațiu, a ghida corect dezvoltarea oaselor feței sau a corecta mai ușor diverse anomalii.

Alegerea corecta a medicului ortodont în perioada adolescenței este la fel de importantă ca și colaborarea dintre medicul ortodont și medicul stomatolog pediatru al copilului pe tot parcursul tratamentului cu aparat dentar. Adolescenții sunt cei mai predispuși să dezvolte carii în timpul tratamentului cu aparat dentar, așa că ședința de profilaxie tebuie realizată cel puțin o dată la 3 luni!

Aparate dentare pentru adolescenți

Sunt cele mai confortabile și ușor de purtat aparate dentare. Ele sunt realizate în laboratoare din US, iar planul de tratament este 100% personalizat de la început. Amprenta se ia digital și se trimite către specialiștii Spark (tehnologie Ormco) care au grijă să realizeze gutierele pentru un tratament eficient, în timpul cel mai scurt posibil. Citește mai multe AICI.

Cu brackeți din metal, ceramică sau din safir, aceste aparate dentare sunt cele mai populare în rândul adolescenților. Medicul ortodont este cel care decide ce tip de aparat poate completa tratamentul propus, însă avantajul este acela că aparatele fixe pot fi personalizate cu elastice colorate, asortate oricărui stil vestimentar.

shutterstock 716625415

Aparate dentare pentru adulți

Există câteva motive pentru care adulții cer ajutorul medicului ortodont:

 1. Dinți strâmbi, înghesuiți sau distanțați
 2. Durere frecventă de maxilar, dinți sau de cap
 3. Urmează să înceapă un tratament cu fațețe sau coroane dentare
 4. Au pierdut cel puțin un dinte și au nevoie de tratamente cu implant dentar
 5. Se igienizează foarte greu și au un risc mare de apariție a cariilor

Oricare ar fi motivul pentru care te prezinți la medicul ortodont, însă, noi ne luam întotdeauna toate masurile pentru a pune diagnosticul corect și a-ți propune cele mai bune variante de tratament. Amânarea tratamentului înseamnă de multe ori pierderea dinților sau un tratament protetic incorect, care nu rezistă în timp.

Chiar dacă există o mare varietate de tratamente cu aparat dentar pentru adulți, pacienții noștri preferă:

Aparatul dentar Spark

Tratamentele cu aparat fix estetic

Pacienții Dental Elite ne spun adesea că ne-au ales pentru:

 • Medicii ortodonți cu experiență dovedită. “Profesioniști și oameni, înainte de toate”
 • Amprentarea digitală care elimină complet neplăcerile specifice amprentei clasice
 • Tehnologiile care ne permit să diagnosticăm corect și complet
 • Comunicarea dintre medicul ortodont și ceilalți specialiști
 • Prețul corect pentru orice tip de tratament și instrumentele financiare ce vin în ajutor
 • Transparența cu care prezentăm fiecare detaliu al tratamentului
dr anamaria croitoru

Dr. Anamaria Croitoru

dr victor suciu

Dr. Victor Ioan Suciu

PROGRAMARE Sună-ne 0731 000 900 WhatsApp