Clinica Dental Elite este momentan închisă pentru
prevenirea răspândirii virusului COVID-19.
Vă mulțumim pentru înțelegere, revenim cu vești în curând.

Implantologie

Dental Implants2
CE ESTE UN IMPLANT DENTAR ?

Un implant dentar este un mic șurub din titan care înlocuiește rădăcina dintelui natural.

Șurubul se inserează în osul alveolar sub anestezie locală și apoi este lăsat pe loc pentru a se integra o perioadă de timp de aproximativ 2-6 luni, perioadă ce diferă de la un pacient la altul, în funcție de densitatea osoasă a fiecăruia.

Când integrarea s-a realizat, deasupra șurubului se conectează un dinte artificial. Implanturile dentare reprezintă soluția cea mai bună de înlocuire a dinților lipsă.

Implanturile dentare pot înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. În cazul pacienților edentaţi total, implanturile se pot utiliza pentru a fixa proteze fixe sau protezele mobile de osul subiacent.

Implantul dentar
 • Este un sistem care se fixează în osul maxilarului și reprezintă rădăcina artificială pe care se construiește un dinte artificial;
 • Implantul dentar reprezintă soluția optimă pentru tratamentul implanto-protetic clasic efectuat în două etape, sau modern cu încărcare imediată – conceptul One Day Implant;
 • Oferă soluții pentru înlocuirea oricărui dinte absent atât la maxilar, cât și la mandibulă, fiind suficient de rezistent pentru zona molarilor, dar în același timp oferind rezultate estetice foarte bune în zona frontală;
 • Prezintă un design ce respectă cele mai înalte standarde de calitate, fiind confecționat dintr-un aliaj de titan de gradul 4, cu o puritate superioară; prezintă o spiră ce menajează substratul osos – intervenția chirurgicală fiind, astfel, minim invazivă.
Beneficii

Implant versus Punte

 • Este o variantă de tratament minim invazivă;
 • Este o variantă de tratament biologică, ce nu implică intervenții asupra dinților vecini sănătoși;
 • Este o variantă estetică net superioară unei punți dentare, deoarece dinții sunt separați exact așa cum se întămplă în cazul dinților naturali;
 • Este cea mai bună variantă de tratament prin care se redă funcția osului și a dintelui pierdut.

MEGA anyone

Implantul dentar AnyOne are un design inovator, care permite simplificarea procedurii chirurgicale și reduce considerabil timpul de recuperare pentru pacient.

Implantul Megagen AnyOne reduce tensiunea asupra osului crestal, oferind astfel rezistență și stabilitate în timp, toate la un preț mai accesibil. De asemenea, toate implanturile beneficiază de tehnologia Xpeed®, o nano-structura din titanat de calciu, care elimina complet rezidul de acid.

MEGA anyridge

AnyRidge este primul sistem de implanturi confecționate din aliaj de titan cu puritate înaltă, care introduce conceptul inovator al spirelor progresive Knife Thread. Cu ajutorul acestor spire, implantul AnyRidge devine soluția optimă de tratament, indiferent de calitatea osului în care este introdus implantul.

Spirele Knife Thread asigură atât protecția osului cortical, cât și posibilitatea aplicării unei coroane dentare în aceeași ședință, scurtând timpul de tratament.

Zimmer logo

Implantul Zimmer este un implant premium “bone level” care oferă flexibilitate în satisfacerea unor multitudini de situații clinice, atât din punct de vedere chirurgical (unul sau doua stadii chirurgicale; inserare postextracțională etc.), cât și protetic (lucrări fixe cimentate sau înșurubate, supraprotezări).

 • La baza sistemului se găsește implantul cu corp de formă conică, cu orificiu apical, folosit de mai mult de 20 de ani, și design testat în timp prin numeroase studii;
 • La nivelul gâtului, implantul are 0,5mm margine netedă și 1,8mm suprafața MTX Microgrooves;
 • Zimmer este proprietara tehnologiei PLATFORM PLUS care creează condiții optime pentru stabilitatea implantului la nivelul osului. Hex-ul intern și sistemul FRICTION-FIT creează o sudură la rece între implant și bontul protetic, protejând osul crestal de acțiunea concentrată a forțelor ocluzale;
 • Suprafața implantului este de tip MTX, adică se folosește un proces ce implică sablarea implantului cu particule de hidroxiapatită, apoi spălarea în acid fără gravură și în apă distilată, pentru a îndepărta mediul de sablare rezidual.

CUM SE REALIZEAZĂ UN IMPLANT DENTAR ?

Tehnica înserării constă, cel mai uzual, în două etape:

 • prima etapă se inserează implantul în os unde s-a realizat în prealabil un foraj, exact pe locul unde era înainte rădăcina, se acoperă cu gingia și se așteaptă vindecarea (pentru fizionomie se pot face protezări provizorii);
 • a doua etapă, care are loc într-o altă ședință, cam la aproximativ 3-4 luni de la inserarea implantului – se descoperă implantul și se atașează o extensie numită „bont protetic”, pe care se va ancora coroana.

Implanturile dentare se pot folosi pentru lipsa unui dinte sau a mai multor dinți, în acest caz efectuându-se o ancorare fixă (prin cimentare), fie doar pe implanturi sau mixt pe implanturi și dinți naturali. Implanturile se pot folosi și la cei cu toți dinţii lipsă, peste implanturi aplicându-se fie proteze fixe (pentru o menținere mai bună a acestora), fie punți fixe ce restaurează o întreagă arcadă dentară. Pentru acest din urmă exemplu, este necesară o vastă experiență a implantologului.

În cazul lipsei unuia sau a 2-3 dinți, există și alternativă mai conservatoare a punților dentare, care au de asemenea succes. Nu există un avantaj net al unei metode față de cealaltă, alegerea fiind a dumneavoastră și a medicului dumneavoastră. Unii pacienți preferă implantul pentru a nu sacrifica dinţii de lângă cei lipsă, care ar trebui șlefuiti pentru o punte.

CUI SE ADRESEAZĂ ACEASTĂ PROCEDURĂ ?

Întrebarea: “Pentru cine sunt implanturile?” are un răspuns relativ simplu:

Sunt pentru toți pacienți clinic sănătoși sau cu boli generale, boli cronice și care nu au un sistem imunitar scăzut.

Boli precum diabetul zaharat sau alte boli cronice ar putea determina complicații în timpul intervenției chirurgicale.

Deficiențele de os se pot rezolva prin tehnici de adiție de os sintetic, deci nu mai este o contraindicație de nerezolvat.

O altă contraindicație relativă ar fi fumatul (mai ales la cei care fumează peste 15 tigarete/zi) și cei cu o igienă deficitară în contextul în care acest obicei nu se poate modifica ușor, fiind suma unei educații și a unei deprinderi de o viață.

Astfel, pacientul trebuie să știe că după aplicarea implantului trebuie să aibă o igienă riguroasă, cu periaj de cel puțin 2 ori/zi, folosirea aţei dentare, a dușurilor bucale și efectuarea unei consultații stomatologice o dată la 6 luni.

CÂT DUREAZĂ UN IMPLANT DENTAR ?

Un implant ar trebui garantat 10-15 ani, așa că feriți-va de medicii care spun că implanturile puse de ei vor rezista pentru totdeauna!

În momentul actual, rata succesului în implantologie este de 90-95%. Este o îmbunătățire fantastică față de acum 10 – 20 ani când rata de succes era mult mai mică și implantologia era ultima ramură a stomatologiei la care se apela în cazuri dificile când orice altceva eșua.

Acum s-a ajuns ca implantologia să fie prima varianta de tratament aleasă și așteptăm cu nerăbdare momentul când în implantologie rata de succes va fi de 100%.

Te-am convins?