^

Implantologie

implanturi dentare vs proteza dentara

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este singura metodă optimă de înlocuire a unuia sau mai multor dinți lipsă. Acesta este format dintr-un mic șurub din titan care înlocuiește cu succes rădăcina dintelui natural.

Procedura este simplă: șurubul se inserează în osul alveolar sub anestezie locală, i se atașează un bont protetic și o lucrare protetică provizorie (coroana dentară).

Pentru fiecare tratament cu implant dentar există o perioadă de osteointegrare (integrarea implantului), care durează între 3-6 luni, în funcție de timpul de vindecare și densitatea osoasă specifice fiecărui pacient.

Începând cu vârsta de 18 ani, oricine poate beneficia de tratamentul cu implant dentar, inclusiv cei care suferă de diabet sau parodontoză. Chiar și pacienții total edentați (care nu mai niciun dinte natural) pot beneficia de acest tratament inovator, folosind sistemul de implanturi dentare Fast & Fixed.

Implantul dentar

 • Este un sistem care se fixează în osul maxilarului și reprezintă rădăcina artificială pe care se construiește un dinte artificial;
 • Implantul dentar reprezintă soluția optimă pentru tratamentul implanto-protetic clasic efectuat în două etape, sau modern cu încărcare imediată – conceptul One Day Implant;
 • Oferă soluții pentru înlocuirea oricărui dinte absent atât la maxilar, cât și la mandibulă, fiind suficient de rezistent pentru zona molarilor, dar în același timp oferind rezultate estetice foarte bune în zona frontală;
 • Prezintă un design ce respectă cele mai înalte standarde de calitate, fiind confecționat dintr-un aliaj de titan de gradul 4, cu o puritate superioară; prezintă o spiră ce menajează substratul osos – intervenția chirurgicală fiind, astfel, minim invazivă.

Beneficiile implantului dentar (Implant vs Proteză)

 • Este cea mai bună variantă de tratament prin care se redă funcția dintelui pierdut;
 • Nu afectează sănătatea dinților vecini (așa cum se întâmplă în cazul punții dentare);
 • Redă estetica și naturalețea zâmbetului;
 • Durata de viață a implantului este mult mai mare decât cea a unei proteze sau punți dentare pentru că se comportată la fel ca un dinte natural, implantul dentar nu necesită o atenție sporită în alimentație și igienă orală, spre deosebire de puntea sau proteza dentară.

Implantul dentar îți poate schimba viața, nu doar zâmbetul!

Ce spun pacienții noștri

Tehnologii premium

La Dental Elite ne implicăm 100% și ne asigurăm că pacienții beneficiază întotdeauna de cel mai bun tratament.

Pentru a face acest lucru, folosim tehnologie high tech ce asigură succesul actului medical, elimină complet durerea și oferă un grad maxim de confort în timpul procedurii.

Astfel, chiar și persoanele cu un grad mare de anxietate au o experiență plăcută în clinicile noastre.

Radiologie integrată 2D/3D și CBCT

Cu ajutorul acestui se ia amprenta digitală, preferată acum mulajului dentar pentru că oferă un confort sporit pacientului și crește acuratețea tratamentului.

Scaner intraoral

Pacienții realizează toate investigațiile radiologice în clinică, iar în cazul tratamentelor de urgență se poate interveni rapid, știind exact care este sursa durerii.

Cerec CAD-CAM

Permite realizarea coroanelor dentare și altor lucrări protetice într-un timp record, direct în clinică.

Tipuri de implanturi dentare folosite la Dental Elite

Straumann

Implantul dentar Straumann are o rată de succes de 98-100%, este fabricat în Elveția și recomandat inclusiv persoanelor care suferă de diabet.

Zimmer Biomet

Implantul Zimmer este un implant premium “bone level” care oferă flexibilitate în numeroase situații clinice, atât din punct de vedere chirurgical (unul sau două stadii chirurgicale; inserare postextracțională etc.), cât și protetic (lucrări fixe cimentate sau înșurubate, supraprotezări)

Bredent SKY Fast&Fixed

Sistemul de implanturi dentare Fast & Fixed a revoluționat domeniul stomatologiei și a redat încrederea persoanelor total edentate (care și-au pierdut toți dinții naturali).

Acesta presupune inserarea a 4 sau 6 implanturi dentare, peste care se fixează o lucrare dentară definitivă. Astfel, sistemul Fast & Fixed este alternativa superioară a protezei dentară, care necesita o îngrijire atentă și reprezenta un disconfort real pentru pacient.

Etapele inserării implantului dentar

 1. Extracția dintelui care nu mai poate fi salvat
 2. Inserarea implantului (care se poate realiza în aceeași zi cu extracția, dacă rădăcina este sănătoasă și dacă nu necesită intervenții suplimentare – ex. sinus lift)
 3. Montarea bontului protetic temporar și a lucrării protetice temporare
 4. Osteointegrarea (3-6 luni)
 5. Fixarea lucrării protetice definitive
stadiile implantului dentar

Echipa de chirurgie și implantologie

Echipa de implantologie Dental Elite este una dintre cele mai mari din țară, fiind alcătuită din opt medici specialiști în chirurgie dento-alveolară și implantologie. Aceștia lucrează în strânsă colaborare cu medici specializați în protetică și estetică dentară, pregătiți în orice moment să îți redea frumusețea și funcționalitatea zâmbetului natural.

Dr. Alexandru Burcea, coordonatorul echipei de chirurgie și implantologie, doctor în Științe Medicale, este primul medic implantolog din România care a efectuat tratamentul cu implantul dentar Straumann, unul dintre cele mai bune implanturi dentare din lume.

Cât durează un implant dentar?

Un implant ar trebui garantat 10-15 ani, așa că feriți-va de medicii care spun că implanturile puse de ei vor rezista pentru totdeauna!

În momentul actual, rata succesului în implantologie este de 90-95%. Este o îmbunătățire fantastică față de acum 10 – 20 ani când rata de succes era mult mai mică și implantologia era ultima ramură a stomatologiei la care se apela în cazuri dificile când orice altceva eșua.

Acum s-a ajuns ca implantologia să fie prima varianta de tratament aleasă și așteptăm cu nerăbdare momentul când în implantologie rata de succes va fi de 100%.

Te-am convins?

PROGRAMARE Sună-ne 0731 000 900 WhatsApp Deschide Chatul